Return to Munkatársak

Dr. Farid Ajang Armin

Dr. Farid Ajang Armin Ausztriában, Bécsben született, de 1989-ben Magyarországra költözött hogy fogorvosnak tanuljon a Semmelweis Egyetemen. A diploma megszerzése után különböző klinikákon dolgozott, amég meg nem nyitotta az Avicenna fogorvosi és orvosi klinikát.

Dr. Farid Ajang különböző budapesti nagykövetségek (Nagy Britannia, Egyesült Államok, Ausztria, Németország) által ajánlott szakorvos, és nagy számmal kezel külföldi betegeket is. Az általános fogászati munkája mellett Dr. Farid az Igazságügyi Fogorvostanban is specializálódott, és így a magyar Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumot is szolgálja. Képzését az Igazságügyi Fogorvostanból az Egyesült Államokban szerezte az Amerikai Fegyveres Erők Patológiai Intézetében, és a san antoniói Texasi Egyetem Igazságügyi Fogorvostani Tanszékén. Wikipédia Link

E képzés birtokában tart előadásokat fogorvos és orvostanhallgatóknak a budapesti Semmelweis Egyetemen az Igazságügyi Fogorvostan szerepéről a tömegkatasztrófák azonosításában és bűnügyi helyszínelésben. Dr. Farid együtt dolgozik a Magyar Rendőrséggel is; a bûnügyi esetekben létrejövő harapásnyomokkal kapcsolatosan tart továbbképzéseket.

Dr. Farid a Bahá’i közösség tagjaként részt vesz különböző humanitárius és társadalmi szolgálati tevékenységekben is.