Return to Fogászat

Helyreállító és Esztétikai fogászat

Fogászati rendelésünket azért hoztunk létre, hogy olyan gyünyörűvé varázsoljuk a mosolyát amennyire csak lehetséges.
Minden porcelán korona, héjkorona, és a fogak fehérítése is segíthet abban hogy a mosolyát olyanná változtassuk mely még vonzóbb és magabiztosabb kinézetet kölcsönöz Önnek.

›› Héjkoronák (porcelán)
›› Fog színű tömések és betétek (inlay)
›› Kerámia koronák és hidak

Helyreállító fogászatnak hívjuk azt a lehetőséget hogy egy hiányzó vagy szuvas fogat visszállítsunk az eredeti állapotába, és ezzel egy jól működő és egészséges fogsort biztosítsunk.
Az utóbbi 50 év alatt a helyreállító és esztétikai fogászat óriási lépésben fejlődött. A fogászati implantátumok, hibrid és összetett tömések megjelenésével a fogászati szakma képes hogy visszaállítsa a fogait esztétikailag tetszetős és jól működő állapotba. Mi e területen mindennel foglalkozunk: implantátumokkal, koronákkal, hidakkal és fogsorokkal.

›› Folyamatos ellenőrzések
›› Porcelán koronák és hidak
›› Fog színű tömések

Kezelések folytatása

Bár nagyon büszkék vagyunk a helyreállító és esztétikai fogászatunkra, a munkánk szívét mégis a kezelések folytatása képzi. A legelső időponton egy alapos fogágy vizsgálaton fog részt venni (megállapítva ezzel csontjainak és ínyének egészségét), majd ettől a vizsgálattól kezdve, ki lesz jelölve számára egy egyéni higiéniai program, amellyel vagy fenttarthatjuk vagy elérjük a fogak kívánt egészségét. Biztosítjuk a folyamatos ellenőrzéseket, hogy az íny egészségeségét fenttartsuk, és hogy bármilyen helyreállító vagy kozmetikai fogászati beavatkozás olyan sokáig tartson amennyire csak lehetséges.

Porcelán Koronák és Hidak

Amikor egy fog romlása koronát igényel egy nagy erejű harapási területen, akkor egy kerámiával, sima vagy nemesfémmel (jellemzően arannyal) megerősített porcelán korona szügséges lehet.
Ezek a helyreállítások az utóbbi 40 év alatt sokat javultak, mióta a fogászatban bevezették őket, és ha szakszerűen vannak elkészítve felveszik a versenyt bármelyik kerámia koronával.

Hidak

Amikor egy fog hiányzik vagy már nem lehet megmenteni, akkor ma meg van rá a lehetőség hogy egy mesterséges foggal (beültetéssel) helyettesítsük, vagy hidat készítsük amely átíveli az elvesztett fog üres helyét. Ezt hívják rögzített hídnak. Mindig legalább két természetes fog tartja és egy vagy több helyettesített pótlás (köztag) lehet a két fog között.
Bár ezt a technológiát alkalmazták a múlt század legnagyobb részében is, azóta már dramatikus a változá a rögzített hidak kinézete között. Vannak olyan esetek amikor egy mesterséges fogat (beültetést) nem lehet elkészítetteni, vagy a beültetés eredménye nem hozná a kívánt esztétikai eredményt, ebben az esetben jó hogy használható a rögzített hídak lehetősége.

Fog színű tömések


Ma már az emberek tisztában vannak vele hogy a fekete fogak könnyen észrevehetőek amikor beszélünk, főleg akkor amikor nevetünk. Ez esztétikailag zavaró lehet. Ha ez foglalkoztatja, ne aggódjon. Már több lehetőség is rendelkezésre áll hogy ezeket kijavítsuk.

Kis területek esetén ahol szuvasodás vagy kisebb tömések vannak, ott fog színű tömések alkalmazásával a fogai olyanok lehetnek mintha újak lennének.
A hátsó fogak területe több erős harapásnak vannak kitéve, ezért a nagyobb üregek és a régi nagyobb tömések porcelán, kerámia vagy laboratóriumban készített resin betétet igényelhetnek. Miközben ez a megközelítés két fogászati látogatást igényel, az eredmény jelentősen javíthatja a hátsó fogak egészségét és kinézetét.